Nyheter » 2016 » Juni » Reisebrev 2 - Veteran EM 2016 i Kroatia

SØK

Grasrotandelen

Styret i MIF JUDO & BJJ 2017

Årsmøtet 2017 for MIF JUDO & BJJ er nå gjennomført, og nytt styre i gruppen er på plass.

Det nye styret består for 2017 av:

Leder/ Webansvarlig: Glenn Skogmo

Nestleder: Thea Wold

Sportssjef: Stian Johannessen

Kasserer: Linn Marie Øien /Linda Alkvist

Styremedlem: Åsa Hernes

Fritidskomite: Sandra Kristoffersen og Åsa Hernes

Styremedlem/ Medlemsansvarlig: Linn Marie Øien 

Siste trening før vinterferien

Siste trening før vinterferien

Det var en fin gjeng som stilte opp på treningen og gjorde en formidabel jobb på matta !!

Matias Kollerud tok turen innom og inspirerte både ung og gammel denne treningen, i vinterferien UKE 9 blir som følger: Barnetreniger utgår, alså ingen treninger i vinterferien. UNGDOM/VOKSNE I JUDO går som normalt! BJJ går også som normalt ! Så møt opp  

Til barna : God Vinterferie  

Noen bilder fra treningen :

 

 

GRADERING I MIF JUDO & BJJ 01.12.16

Etter mange treningstimer var det på tide å vise frem sin fremgang i Judo. Michael, Bjørn Nikolas, Glenn Andre, Erik og Sandra viste frem sitt pensum til gradering for graderingssensor Kim G Andresen og med-sensor Stian A Johannessen.

Det ble litt lett servering med boller og kaffe til de foreldrene og de som hadde møtt opp for å se på graderingen.

Didrik graderte med graderinssensor Glenn Skogmo og med-sensor Stian A Johannessen

MIF JUDO & BJJ ønsker å inspirere alle våre medlemmer til å fortsette å utvikle sin judo for å bli bedre på og utenfor matta.

MIF JUDO & BJJ ønsker alle en fin førjulstid og gratulerer alle med nye belter.

2015 | 2016 | 2017 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - August - September

Reisebrev 2 - Veteran EM 2016 i Kroatia

25.06.2016

lørdagen var kampdagen for klasse M1, hvor Shino deltok. Under kan dere lese hva som skjedde..

Dagen startet tidlig, med frokost 7:30 og buss til konkurransehallen klokken 8. Kampstart for dagen var 9:30, så det var god tid til å ordne seg drikke for dagen og varme opp.

Det var 3 nordmenn som skulle i ilden i dag; Undertegnede, samt delegasjonens eneste 2 kvinner, Nina Haugen fra Larvik, som endte opp med sølv, og 3 X veteran verdensmester og Europamester Hanne Myrnes fra Bodø, som desverre ikke hadde dagen i dag (en del dårlig dømming etter min ydmyke mening)

Tilbake til min dag. I og med at min vektklasse, +100kg var siste klasse ut for herrer på min mattevar det litt venting som skulle til. Opprinnelig var det satt  4 deltagere i min vektklasse, men på magisk vis hadde det kommet inn nok en utøver, så vi ble totalt 5 fightere, noe som betydde 4 kamper på oss alle.

Mine mål for dagen var å lære, skaffe meg erfaring, og prøve å holde meg på matta i over 1 minutt, (mitt forrige EM, i Paris 2013 fikk jeg kun en kamp og ble utklasset etter va 40 sekunder) Alle målene ble oppnådd med god margin, og jeg fikk også bevist ovenfor meg selv og min coach da som nå, Espen Johannessen, at jeg har utviklet meg stort. Novået jeg holdt i dagens kamper kan ikke engang sammenlignes med 2013, noe jeg er storfornøyd med.

1.kampen var mot en portugiser, og det var etter min mening den jevneste kampen jeg gikk. Jeg jobbet godt med grep, og klarte å unngå noen sterke beinkast fra min motstander, og jeg klarte å frustrere han på bakken, da jeg nektet å slå av på en kvelning han hadde på meg. etter ca 2 min kamptid gjorde jeg en liten tabbe, og krysset beina mine i det jeg skulle bevege meg sidelengs, og dermed satt det en flott feiing på meg som ble belønnet med ippon til han.

2.kampen var mot en franskman.. En sterk og spretten fyr som nesten sparket av meg beinet i et forsøk på å feie meg. Jeg jobbet også her bra med grepene mine, prøvde å hindre at han fikk de grepene han ville ha, og jeg stoppet de fleste angrepene hans. Tilslutt viste hans erfaring seg når han fikk satt inn et sterkt kast som endte i en Wazaari, med påfølgende osaekomi (Holdegrep). Det var under denne kampen at jeg skadet høyre ankel og venstre kne.

3.kampen var mot den største spanjolen jeg har sett i mitt liv.. At han veide mer en 20-30 kg mer en meg er jeg ikke i tvil om..Oppgavene her var greie, som på kamp nummer 2 var oppgaven min å bevege på motstanderen (prøv å flytte på et brukbart hus, så skjønner dere hvor enkelt det var (Y) ) og sabotere for nakkegrepet spanjolen foretrekker. Oppgave to gikk vesentlig bedre enn oppgave 1, og jeg tvang han til å finne alternative grep. Selv fikk jeg inn ett sterkt angrep... en MEGET ambisiøs Ko Soto Gake fra min side ( kansje ikke det beste valget av teknikk, men den eneste som åpnet seg for meg i den kampen) som ble kontra på noe som føltes veldig Uchimata ut...OG han rett oppå meg.. Takk og lov at han hadde god kontakt på vei ned ellers hadde nok jeg skrevet dette reisebrevet fra sykehus sengen i stedenfor hotellrommet.

Den 4. og siste kampen gikk mot en Italiener. Også her hadde jeg de samme oppgevene.. bevege han, jobbe med grepene, frustrere han, og vise god judo. Det er nyttig å vite at Italieneren jeg nå gikk mot hadde kastet spanjolen på en sode tsurikomi goshi, så etter at jeg hadde jobbet litt med grepene mine var jeg ikke overrasket når det var nettopp dette kastet han kastet meg flatt på ryggen med.

 

Etter kampene var det tid for litt refleksjoner over dagen og kampene jeg hadde gått, og her er konklusjonene:

  • Jeg er på et vesentlig høyere nivå enn sist jeg deltok på dette nivået
  • Det eneste jeg mangler for å kunne vinne kamper her er erfaring.. masse mer erfaring
  • Judo er AWESOME
  • Fingeren min, den som hadde et brudd i seg og fortsatt ikke er friskt, var ikke til store hinderet for meg når jeg hadde fått tapet den opp skikkelig
  • Det er en stor forskjell mellom å ¨få bank¨, og tape i konkurranse; Hvis du blir totalt utklasset, så får du bank.. Tvinger du dem til å måtte jobbe for det, så taper du, men har ikke fått bank..
  • Jeg gleder meg til neste veteran turnering :)

Jeg hadde egentlig planlagt å delta på treningssamlingen som går fra mandag til torsdag, men må se ann hvordan kneet mitt er først.

Bilder fra dagen og hele oppholdet finner dere på denne lenken: https://www.facebook.com/shino.wilberg/media_set?set=a.10157102575740541.1073741848.739565540&type=3&notif_t=like&notif_id=1466790744700726

 

mvh Shino

Mjøndalen Idrettsforening © 2004-17

Innholdsoversikt - Siteman CMS